Ved død på plejehjem

Ved død på plejehjem – diverse praktiske oplysninger

Når en person er død på plejehjem/plejecenter, er der forskellige stadier, man skal igennem. Her er det vigtigt at vide, hvem der gør hvad, hvornår og hvordan.

Der findes pludselig og uventet død, også på et plejehjem. Men i langt de fleste tilfælde er der tegn på, at døden nærmer sig.

I de tilfælde, hvor dødsfaldet indtræffer pludseligt og uforudset, underretter plejehjemmets personale, som det første afdødes pårørende. Der tilkaldes ligeledes en læge, som skal bekræfte døden og samt udfylde en elektronisk dødsattest.

Det er dog de pårørendes opgave at sørge for, at få afmeldt div. aftaler og abonnementer i forbindelse med telefon, tv-pakke, aviser, blade, PBS m.v.

Det er som regel plejepersonalet, der gør afdøde i stand – evt. sammen med de pårørende. Dette kan dog også overlades til bedemanden, afhængig af hvad det evt. er aftalt med pårørende til afdøde.

På nogle plejehjem afholdes en højtidelighed, hvor de øvrige beboere og personalet har mulighed for at sige et sidste farvel til afdøde.

Ved død på plejehjem

Kontakt bedemanden med det samme

Når lægen har udfyldt og sendt dødsattesten, skal man som pårørende kontakt den bedemand, man har valgt at benytte. Herefter vil bedemanden sørger for at klare alt det praktiske fra start til slut. Dette er en stor hjælp for de pårørende, da der er mange forskellige praktiske opgaver i forbindelse med et dødsfald.

Det er bl.a. bedemanden, der kontakter det offentlige, og sørger for at div. procedurer omkring registreringen af et dødsfald bliver overholdt.

Kontakt trygt Byens Begravelsesforretning hele døgnet på telefon 46 15 15 80.
Hvis ikke vi besvarer telefonen, når du ringer, kan du indtale en besked. Du kan også kontakte os via vores kontaktformular. Vi vil herefter ringe tilbage, så hurtigt som muligt, så vi kan aftale nærmer.

Vi afholder samtaler, hvor dette ønskes eller i vores begravelsesforretning, og tilbyder professionel vejledning og rådgivning i forbindelse med død på plejehjem.

Som professionel bedemand, er vi naturligvis medlem af Danske Bedemænd – din sikkerhed for kvalitet og ekspertviden.

Ved død på plejehjem

Du kan også få yderligere information om dødsfald samt om de opgaver, vi som bedemænd står for.

Hos Byens Begravelsesforretning får man en personlig og professionel rådgivning, altid med udgangspunkt i tillid og omtanke.

Hvad siger vores kunder
Kontakt Os
Udfyld vores kontaktformular eller ring til os. Vi vil kontakte dig hurtigst muligt.
Ring Op